MagneetvissenMagneetvissen is een leuke en milieuvriendelijke hobby waarbij je met een krachtige magneet metalen voorwerpen uit het water vist. Door mee te doen, verzamel je metalen die we kunnen recyclen voor donaties aan De Mooiste Ster. Zo help je ons niet alleen financieel, maar draag je ook bij aan een schonere omgeving. Doe mee, ontdek verborgen schatten en maak een verschil voor sterrenouders!


Waarom Magneetvissen?

Overal liggen schatten, zelfs in de vijver of gracht om de hoek! Met een goede magneet kun je deze verborgen parels zo uit het water trekken. Schatzoeken is nog nooit zo eenvoudig geweest en elke keer dat je gaat magneetvissen, wacht er een nieuw avontuur. Bij De Mooiste Ster bieden we de allerbeste magneten en accessoires om jouw magneetviservaring tot een succes te maken.

Waarom beginnen met magneetvissen? Het antwoord is simpel: het is spannend en verrassend! Je weet nooit welke vondsten je zult doen, van waardevolle voorwerpen tot oude metalen. Bovendien draag je bij aan een schonere omgeving door metalen uit het water te verwijderen.

Magneetvissen is makkelijk te leren en vereist slechts een neodymium vismagneet en een lang touw. Bevestig de magneet, laat hem in het water zakken en trek hem omhoog om te ontdekken wat je hebt gevonden. Of je nu waardevolle vondsten doet of alleen wat oud ijzer, elke vangst is een stap richting een schonere wereld.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met magneetvissen en steun De Mooiste Ster met jouw avonturen!

Hoe Help Ik De Mooiste Ster Met Magneetvissen?

Recycleren van metalen

De metalen voorwerpen die je opvist, kunnen worden gerecycleerd. We ruilen deze metalen in bij het recyclagepark voor een donatie aan De Mooiste Ster. Dit helpt ons om onze missie te financieren en tegelijkertijd het milieu schoon te houden. 

Meer bekendheid

Door deel te nemen aan magneetvissen en je ervaringen te delen op sociale media of op onze vonstenpagina, vergroot je de bekendheid van De Mooiste Ster en trek je zo meer supporters aan. 

Een propere wereld

Door te magneetvissen steun je niet alleen De Mooiste Ster, maar draag je ook bij aan een schonere wereld. Door metalen voorwerpen uit het water te halen, verminder je vervuiling en help je het milieu. En dat is natuurlijk goed voor iedereen!

De sterkste magneten vindt je hier!

Wil je beginnen met magneetvissen en een magneet aanschaffen? Profiteer dan van onze speciale aanbieding! Als je jouw magneet via onderstaande link koopt en de code: MAGNETAR10 gebruikt bij het afrekenen, ontvang je 10% korting op je bestelling. 

Waarom Magnetar?

Verkoper van de hoogste kwaliteit neodymium magneten 

De enige echte uitvinder van 360° allround magneten 

Een gepassioneerd en ervaren team in de wereld magneetvissen 

Een betrouwbaar familiebedrijf dat al acht jaar bestaat 

Meest gestelde vragen:

1. Kan ik magneetvissen met elke magneet?

Magneetvissen doe je het beste met vismagneten die gemaakt zijn van neodymium. Bij Magnetar bieden ze enkelzijdige, dubbelzijdige en 360° allround vismagneten aan.

Enkelzijdige Magneten Onze enkelzijdige magneten, bekend als de Classic-serie, hebben een stalen behuizing en zijn alleen aan de onderkant magnetisch. Dit maakt ze bijzonder krachtig. De Classic is ideaal voor verticale magneetvissen.

Dubbelzijdige Magneten De dubbelzijdige magneten van Magnetar, zoals de Bulldog, hebben een ringvormige behuizing die de magneet beschermt en zijn aan beide zijden magnetisch. De Bulldog is perfect voor slepend magneetvissen.

360° Allround Magneten Voor 360° allround magneten biedt Magnetar de modellen Easy, Hardcore, Terror, Beast en Barbarian. Deze magneten zijn aan alle zijden magnetisch, waardoor je geen enkele kans mist tijdens het magneetvissen. Deze zijn ideaal voor wie echt alles uit zijn magneetvisavonturen wil halen.

2. Welke trekkracht moet ik nemen?

Je hoeft niet meteen te beginnen met de sterkste vismagneet. Voor beginners is het aan te raden een magneet te kiezen met een trekkracht van ongeveer 300 kg. Deze magneten zijn krachtig genoeg om interessante vondsten te doen en zijn eenvoudig mee te nemen en te gebruiken. Voor ervaren magneetvissers is een magneet met een hogere trekkracht een betere keuze.

Niet alle vismagneten hebben dezelfde trekkracht. Enkelzijdige en dubbelzijdige magneten hebben vaak een hoge trekkracht, maar zijn slechts aan één kant magnetisch. Wil je geen enkele kans missen? Dan zijn onze 360° allround magneten een uitstekende keuze.

3. Hoe begin ik met magneetvissen?

Magneetvissen begint met het verzamelen van je uitrusting. Zorg dat je een neodymium vismagneet, handschoenen, een sterk touw en een emmer bij je hebt om je vondsten in te bewaren. Laat nooit je vondsten achter aan de oever!

Er zijn verschillende manieren om te magneetvissen, Gooi bijvoorbeeld vanaf de oever van een kanaal de magneet zo ver mogelijk in het water (hou rekening met de lengte van je touw) en trek deze langzaam terug naar de oever. Hierdoor kun je een groot gebied afzoeken en verrassende vondsten doen. 

 Ga je liever vissen vanaf een brug? Zorg ervoor dat je het touw zowel aan de vismagneet als aan de brug bevestigt om te voorkomen dat je deze verliest. Laat de magneet in het water zakken en beweeg deze op en neer langs de bodem. Deze verticale techniek werkt natuurlijk ook prima als je vanaf een boot vist.

Als je op een locatie met veel slib terecht komt, is het gebruik van een vismagneet in combinatie met een prikstok een slimme keuze. Dit stelt je in staat om dieper te vissen en zo mogelijk de meest unieke en historische voorwerpen op te halen.

4. Mag ik overal magneetvissen?

Op dit moment kun je in meerdere Europese landen zonder problemen magneetvissen. Echter, het is niet overal toegestaan. In sommige gemeenten van België en Nederland is een plaatselijk verbod op deze hobby ingevoerd. Dit heeft te maken met de veiligheid door eventuele voorwerpen, leidingen of soms zelfs zwemmers die zich in het water kunnen bevinden.

In België mag je dus magneetvissen, MAAR je moet wel toestemming hebben van de eigenaar van het water. In sommige gevallen moet je zelfs een vergunning aanvragen bij het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Na het magneetvissen moet je natuurlijk altijd je rommel opruimen. Neem je vondsten dus altijd mee, ook al zijn ze niet zo bijzonder. Iedereen houd van een schone omgeving!