Recycleerbare materialen:Omdat we al onze diensten kosteloos aanbieden, zijn we voortdurend op zoek naar creatieve manieren om geld in te zamelen voor onze organisatie. Een van onze innovatieve initiatieven is het verzamelen van recycleerbare materialen, die we vervolgens inruilen bij het recyclagepark.

Door specifieke materialen in te zamelen, help je ons niet alleen financieel, maar draag je ook bij aan een duurzamer milieu. We moedigen je dus aan om deel uit te maken van deze milieuvriendelijke en kosteloze inspanning.De Mooiste Ster zamelt volgende materialen in:

Kroonkurken:

Gebruik het als perfecte excuus om meer te drinken namelijk: "Het is voor het goede doel!" Verzamel zelf of via je vereniging kroonkurken in voor De Mooiste Ster en steun zo ouders die hun kindje hebben verloren tijdens of kort na de bevalling.

Lege Blikjes:

Ook dit kan niet enkel een mooi excuus zijn om eentje meer te drinken tijdens een gezellige avond, maar ook een rede om een opruimingsactie te organisten. Zo help je niet enkel onze organisatie, maar draag je ook bij aan een propere omgeving!

Oude metalen:

Ook grote metalen zoals ijzer, aluminium, koper, etc. kan gedoneerd worden. Voor grotere hoeveelheden kan je ons contacteren via demooistester@gmail.com of via het nummer:+32 (0)472/ 48.01.41 daarna komen we het eventueel bij u thuis ophalen.

Oude batterijen en accu's:

Je oude batterijen en accu's binnen brengen helpt niet alleen De Mooiste Ster om sterrenouders te ondersteunen, maar draag bij aan een mooiere wereld! Zo zijn namelijk loodzuur batterijen voor 98% recyclebaar. Of het nu gaat om volledige tractiebatterijen uit heftrucks, lithium-ion batterijen van elektrisch gereedschap of kleine alkaline AAA batterijen, we verwelkomen ze allemaal!

Inktcartridges en toners: 

Cartridges en toners horen niet in de vuilnisbak, maar kunnen op een ecologisch verantwoorde manier gerecycleerd worden.

Scholen, bedrijven maar ook particulieren mogen hun lege cartridges en toners bij ons binnenbrengen.

Textiel:

Bij De Mooiste Ster zijn we op zoek naar textiel donaties om onze prematuur kleertjes en kleine babynestjes te maken. Of het nu oude kleren zijn die je niet meer draagt, reststoffen die je over hebt, of een bundeltje wol dat op zolder ligt te wachten. Wij kunnen het goed gebruiken!

ICT-materiaal:

Bij De Mooiste Ster streven we naar duurzaamheid, ook als het gaat om ICT-apparatuur. Wist je dat jouw gebruikte of afgeschreven ICT-apparaten zoals laptops, smartphones of harde schijven nog steeds waardevol kunnen zijn? We moedigen het dus aan om verantwoord om te gaan met oude apparatuur en deze een tweede leven te geven. 

*Helaas geen beeldschermen of printers.