Over ons:


Ons verhaal begon met een positieve zwangerschapstest op 26 oktober 2022. We waren dolblij dat onze kinderwens zo snel in vervulling zou gaan en deelden ons geluk met iedereen. Maar dat gelukkige moment veranderde helaas plotseling. Hoewel er na 22 weken omwille van verschillende symptomen aan onze kant zorgen waren over een mogelijke zwangerschapsvergiftiging, werden we steeds gerustgesteld door de gynaecoloog dat het niet nodig was om dit te testen. Na 29 weken voelde Shana echter dat er iets mis was.

Aangekomen in het ziekenhuis kregen we het hartverscheurende nieuws te horen dat er geen hartslag meer was… We konden het niet geloven! Al onze dromen van een gelukkig gezin vielen plotseling in duigen. Enkele dagen later werd Kyann op 23 april 2023 stil geboren in het ziekenhuis. De volgende dagen waren gevuld met veel verdriet en ongeloof. Pas weken later kregen we van een professor gespecialiseerd in risicozwangerschappen te horen dat Kyann van het begin al een groeiachterstand had en waardoor hij dus ook te licht was. Dit was waarschijnlijk te wijten aan een slecht werkende placenta waardoor hij te weinig zuurstof en voedingsstoffen kreeg, met daarna zwangerschapsvergiftiging als gevolg.

We begrijpen nog steeds niet waarom onze gynaecoloog dit niet heeft opgemerkt tijdens de controles. Maar helaas hebben we vernomen via andere sterrenouders dat dit jammer genoeg vaker gebeurd, en daarom willen we in samenwerking met verschillende vroedvrouwen en rouwconsulenten daar iets aan doen door preventieve informatie aan te bieden op onze website voor ouders met een zwangerschapswens. Het helpt ons om te weten dat we via De Mooiste Ster andere sterrenouders namens Kyann kunnen ondersteunen, en dat we er zo voor kunnen zorgen dat we samen met het knuffelbeertje waarin wij zijn assen bewaren hij nog steeds verder leeft. 

De Mooiste Ster heeft een duidelijk en hartverwarmend doel voor ogen: het bieden van troost, ondersteuning en hoop aan ouders die hun kindje hebben verloren tijdens of kort na de bevalling. Onze non-profitorganisatie streeft ernaar om een lichtpunt te zijn in de donkerste dagen van getroffen families.

We omarmen een holistische aanpak door niet alleen emotionele steun te bieden, maar ook door actief deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek naar prenataal verlies. In samenwerking met gespecialiseerde vroedvrouwen en gynaecologen willen we de oorzaken in kaart brengen en preventieve informatie vergaren. Ons ultieme doel is niet alleen het verzachten van het verdriet van hen die het nodig hebben, maar ook het voorkomen van vergelijkbaar leed voor toekomstige ouders.

Naast wetenschappelijk onderzoek leggen we de nadruk op praktische ondersteuning, zoals het samenstellen van kraampakketten voor ouders die hun baby hebben verloren. Daarnaast bieden we psychologische ondersteuning en verspreiden we bewustwording door educatieve initiatieven.

We streven ernaar om deze pakketten gratis beschikbaar te maken in ziekenhuizen in België en Nederland, zodat elke sterrenouder toegang heeft tot onze ondersteuning. In deze pakketten bevindt zich ook een informatieve folder met alle andere hulp en diensten die we te bieden hebben.


In de media: