Onderzoek:
In de snel evoluerende wereld van medische ontwikkelingen, proberen we antwoorden te vinden op vragen rondom stilgeboorte. We begrijpen dan ook dat de oorzaak van een stilgeboorte afhankelijk is van talloze factoren, die we nog niet helemaal begrijpen. Daarom fungeert deze pagina als een platform voor het delen van ervaringen en zo het deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.


Ouders die hun kindje net hebben verloren tasten vaak in het duister! Er komt zoveel op je af en je weet niet welke keuzes je moet maken hoewel er zoveel keuzes en vragen op je afkomen, en het internet biedt niet altijd de gewenste hulp.

Daarom zijn hebben we De Mooiste Ster opgericht om ouders te begeleiden in deze verwarrende en emotionele tijd van verlies. Ouders die recentelijk hun kindje hebben verloren, staan voor talloze keuzes en vragen, waarbij we graag ondersteuning bieden en hun willen begeleiden in deze moeilijke tijd.
In 20 tot 50 procent van de gevallen wordt er geen duidelijke oorzaak gevonden bij het overlijden van een stilgeboren baby, wat medici vaak in het duister laat. Onze bedoeling is om via wetenschappelijk onderzoek rond de zwangerschap meer duidelijkheid te verschaffen en vaker een oorzaak te ontdekken.

Het vinden van de oorzaak van stilgeboorte is dus niet alleen van betekenis voor het verwerkingsproces, maar het bied ook cruciale informatie voor ouders die (opnieuw) proberen zwanger te worden. Daarom nodigen we ouders uit om hun verhaal te delen en bij te dragen aan ons wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken en mogelijke preventie van een stilgeboorte. Ben je geïnteresseerd om ons te helpen door je verhaal met ons te delen? 

Laat het ons weten via onderstaand formulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Samen kunnen we anderen helpen en bijdragen aan een goede ondersteuning!