Onze Kraampakketten:Bij De Mooiste Ster begrijpen we dat de eerste dagen na het verlies van een kindje intens en moeilijk en verwarrend kunnen zijn. Daarom bieden we een speciaal kraampakketten aan die deze ouders zal ondersteunen tijdens hun verlies.

In deze kraampakketten vinden ouders die hun kindje verloren hebben tijdens of kort na de bevalling een bron van troost en praktische steun. Van kleine prematuur luiertjes tot een gehaakt sterretje, elk item is zorgvuldig gekozen om ouders te helpen in de eerste dagen na het verlies. Binnenkort gratis beschikbaar in verschillende ziekenhuizen en op aanvraag via onze website. 


Wat zit er in een Kraampakket?

Onze inspiratie kwam voort uit onze eigen pijnlijke reis en de waardevolle inzichten van andere sterrenouders. We begrijpen dat de behoeften na het verlies van een kindje anders zijn dan bij een normale bevalling. Daarom hebben we elk item zorgvuldig gekozen, van prematuur kleertjes tot een liefdevol gehaakt sterretje, om troost te bieden in de eerste dagen van verdriet. Deze kraampakketten, samengesteld door en voor sterrenouders, zorgen voor troost en steun tijdens deze zware reis.

Prematuur Kleding:

In samenwerking met "Loved by Lou" presenteren wij een speciale kledinglijn voor premature baby's. Deze kleding, met openingen voor couveusekabels, biedt niet alleen mogelijkheden voor kleine premature baby'tjes. Maar zijn ook heel geschikt voor onze kwetsbare sterrekindjes.

Dankzij de ontwerpen donatie van Kajsa Leyman hebben wij de mogelijkheid om deze bijzondere kleding beschikbaar te stellen voor ouders die hun kostbare sterretje(s) hebben verloren. Elk kledingstuk is doordacht ontworpen met liefde en zorg, met aandacht voor de kwetsbaarheid van deze kleintjes.

Kleine Prematuur Luiertjes:

Met deze Luiers die 3 keer kleiner is dan een klassieke pasgeborenen luier, is deze luier geschikt voor de kleinste prematuurtjes, zelfs voor hen die bij de geboorte slechts 500 gram wegen. Deze zijn na meer dan 10.000 uur ontwikkeling in samenwerking met experts ontwikkeld voor een optimale zorg te kunnen garanderen en bijdrage aan de gezondheid en ontwikkeling van te vroeg geboren baby's.

Deze kunnen ook een essentiële rol spelen in het verwerkingsproces van ouders die hun baby'tje hebben verloren, Door liefdevol contact mogelijk te maken, zorgen deze luiertjes ervoor dat de band tussen ouders en baby versterkt wordt, zelfs in de beperkte tijd die ze samen kunnen zijn. Het biedt een tastbare manier om verbinding te maken en de liefde te delen, waardoor het rouwproces verzacht wordt met kostbare momenten en herinneringen.

Mini Babynestjes:

Deze mooie babynestjes worden aangeboden door Romy van babynestjes_voor_ sterrenbaby. Romy is zelf moeder van twee prematuur sterrekindjes Louie en Luke. Dit verlies heeft haar ook geïnspireerd om sterrenouders te willen helpen en nu maakt ze prachtige babynestjes met stoffen die ze verzameld via donaties, en vervolgens gratis aanbied aan sterrenouders. 

Kraamverband:

Ook de verzorging van de net bevallen mama mag zeker niet vergeten worden!

Gewoon maandverband is vaak niet voldoende om het intense bloedverlies na de bevalling op te vangen. Kraamverband is extra groot en dik, waardoor het meer vocht kan absorberen. Het is ontworpen zonder plastic om mogelijke irritaties te voorkomen

Kraamverband is dus extra groot maandverband dat essentieel is na de bevalling. In de eerste dagen na de geboorte van je kindje verlies je aanzienlijk bloed, hoofdzakelijk afkomstig van de wond die ontstaat na het loslaten van de placenta.

Draagmandje:

In momenten van diep verdriet begrijpen we dat het vervoeren van een sterrenkindje met de grootste zorg moet gebeuren. Ons speciaal ontworpen draagmandje is een teder gebaar dat voortkomt uit de feedback van sterrenouders die benadrukten dat dit vaak over het hoofd wordt gezien.

Medisch personeel, hoewel bereid om te helpen, staat soms machteloos wanneer het aankomt op het bieden van een geschikte oplossing voor het liefdevol vervoeren van een sterrenkindje. Te vaak moeten ouders zich behelpen met geïmproviseerde doosjes, wat niet alleen praktisch uitdagend is, maar ook emotioneel zwaar kan wegen.

Ons draagmandje is ontworpen met uiterste zorg en gevoeligheid, zodat ouders hun kostbare sterretje met liefde kunnen dragen. Het biedt een respectvolle manier om het sterrenkindje te vervoeren, waarbij we streven naar troost en sereniteit te midden van het intense verdriet. 

Gehaakt Sterretje:

Deze prachtige handgemaakte sterretjes worden aangeboden door Hand made by stéphanie. Deze sterretjes zijn bedoeld om bij de stilgeboren baby'tjes te leggen en kunnen vervolgens gekoesterd worden als een dierbare herinnering aan hun geliefde sterretje. 

Kinderboekje:

Speciaal voor broertjes en zusjes bevat elk kraampakket een informatief boekje. Dit boekje helpt op een voorzichtige manier het verlies van een broertje of zusje te bespreken, en biedt ondersteuning aan het hele gezin tijdens deze moeilijke tijd. 

Informatieve Folder:

Het hartverscheurende nieuws van het verlies van een kind doet de wereld van een ouder volledig instorten. vreugde en hoop maken plaats voor verwarring en machteloosheid. hoewel er tegelijkertijd veel onvermijdelijk vragen en keuzes op je af komen.

We begrijpen dat elke ouder uniek is, en elke reis anders. Daarom hebben we deze folders samengesteld als een overzichtelijke bron van informatie, zodat iedereen deze op hun eigen tempo kunt verkennen zonder verplichtingen. 

Of de ouders nu opzoek zijn naar verschillende mogelijkheden over de uitvaart, praktische informatie over de administratie bij gemeente, of hulp vinden van psychologische ondersteuning, deze folders zijn ontworpen om je te helpen in elke stap van hun reis. 

Als je deel wilt uitmaken van ons initiatief en sterrenouders mee wil ondersteunen, kun je kiezen uit één van de volgende opties:


Via een donatie:

Jouw donatie, groot of klein, maakt het mogelijk voor "De Mooiste Ster" om gratis kraampakketten aan te bieden, wetenschappelijk onderzoek te financieren en ouders die hun kindje hebben verloren tijdens of kort na de bevalling te ondersteunen.

Organiseer een actie:

Steun ons door deel te nemen aan een van onze lopende acties of start zelf je eigen actie! Klik op de link om te kijken welke acties er in het verleden werden georganiseerd en ontdek hoe simpel het is om jouw eigen actie op te zetten. Of het nu gaat om een sponsorloop, een wafelverkoop, of een ander creatief idee, elke inspanning draagt bij aan het ondersteunen van sterrenouders en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek.

Word vrijwilliger:

Ook De Mooiste Ster verwelkomt vrijwilligers met open armen! Of je nu handig bent met naald en draad voor het maken van prematuur kleertjes, bedreven bent in het haken van kleine sterretjes, of je talenten liggen in het creëren van online content voor onze website en sociale media, er is altijd een plek voor jou in ons team.